Хаџи Јован Миторвић нови предсједник СНС-а?

Агенције
Хаџи Јован Миторвић нови предсједник СНС-а?

Бањалука - Хаџи Јован Митровић изјавио је данас да је, након рјешења Основног суда у Бањалуци, он предсједник Српске напредне странке (СНС) у Републици Српској, што Адам Шукало оспорава, преносе агенције.

Митровић каже да се, након годину дана чекања, “показало да је правда успјешна”.

- Овом одлуком суда, ја сам од 30. маја предсједник СНС-а у Српској и позивам све представнике општинских одбора да не насједају на политику мог претходника Адама Шукала - рекао је Митровић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је најавио да ће средином наредне седмице бити одржан Главни одбор странке на којем би требало да се постигне договор, те потпишу и верификују листе страначких кандидата за локалне изборе.

- Свака могућа манипулација мог претходника Адама Шукала може довести странку у врло незгодну позицију - поручио је Митровић.

Основни суд у Бањалуци донио је 30. маја рјешење којим се одобрава упис промјена у јединственом регистру политичких организација код овог суда, којим је Хаџи Јован Митровић овлаштен да заступа и представља СНС у Републици Српској.

Представници СНС-а који су ово рјешење предочили на данашњој ванредној конференцији за новинаре, тврде да се одлуком Шукало брише из судског регистра.

Међутим, СНС у данашњем саопштењу, поводом првостепеног рјешења бањалучког Основног суда, наводи да је предсједник ове странке у Републици Српској Адам Шукало и да “једино легални и легитимни органи странке могу да доносе валидне одлуке”.

Из ове странке поручили су да ће се правни заступник СНС-а бавити овим предметом који, како тврде, “има неспорну политичку позадину”, те подсјећају да је, “према закону, Шукало и даље одговорно лице које једино може да представља и заступа странку”.

Из СНС-а поручује да ће “сви који се противправно буду представљали као функционери ове странке сносити правне консеквенце”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана