HDZ: Ovako više ne ide

Srna
HDZ: Ovako više ne ide

Mostar - Klub poslanika HDZ-a BiH i HNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH poručio je nakon usvajanja Rezolucije o osudi inicijative za federalizaciju BiH i entiteta u ovom domu, da "tako više ne ide".

"Očito je to ultimatum Evropi i međunarodnoj zajednici, postavljen s vjerom da će se uz pomoć OHR-a ponoviti Alijansa iz 2001. godine, smijeniti hrvatski član Predsjedništva BiH i postaviti sebi odan, smijeniti sve hrvatske zvaničnike i na njihova mjesta postaviti žHrvate po zanimanjuž"?!, navedeno je u saopštenju Kluba poslanika HDZ.

U saopštenju se navodi da bi dalji slijed događaja bio slanje tenkove kao na "Hercegovačku banku", a onda opet smjena hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao 2005. i postavljanje nekog po mjeri.

"Nakon toga, primijeniti novu sofisticiraniju metodu i izabrati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kao 2006. i 2010. godine. Ponoviti projekat žPlatformaž i formirati vlast sa hrvatskim izdajnicima. Maštovito i nadasve ambiciozno", navodi se u saopštenju Kluba poslanika HDZ-a.

Iz tog kluba poručuju da ne vjeruju da će međunarodna zajednica i OHR ponoviti grešku, i da se "Hrvati ne boje".

Klub poslanika HDZ ocjenjuje da postoje dva koncepta - s jedne strane unitarni koncept, centralizacija, majorizacija, jednopartijski "multi-kulti" sistem, a s druge koncept vašingtonskog i dejtonskog sporazuma, decentralizacije, federalizacije i regionalizacije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana