Grujičić pozvao bivše sugrađane da ga podrže za načelnika Srebrenice

Tanjug
Grujičić pozvao bivše sugrađane da ga podrže za načelnika Srebrenice

Beograd - Kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu" za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je nekadašnje sugrađane koji žive u Srbiji, a imaju pravo glasa u Srebrenici, da ga 2. oktobra podrže na lokalnim izborima da bi ostvarili svoja prava i vratili se na svoja ognjišta.

On je juče na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je u Srebrenici već 17 godina na vlasti Bošnjak, te da se ne radi mnogo na poboljšanju standarda i stvaranju uslova da se građani vrate, ukazujući na to da su srpska sela pusta a da ih je 80 odsto porušeno do temelja.

- Ne možemo da tolerišemo da živimo u prošlosti i da se Srebrenica drži pod hipotekom zločina. Samo se forsira bošnjačka strana, dok se zločini nad Srbima ne pominju - kazao je Grujičić, obećavajući da će svim građanima učiniti život boljim, ako pobijedi.

Građanima koji su nekad živjeli u Srebrenici, a do sada nisu izvadili dokumenta Srpske obećao je pomoć.

Radomir Pavlović, u ime koalicije srpskih političkih partija rekao je da su oni podržali Grujičića kao zajedničkog kandidata.

- Srebrenica je važno pitanje preko kojeg se ruši RS, što je pokazao i najnoviji popis stanovništva u BiH - tvrdi Pavlović.

Na konferenciji nisu mogli da potvrde koliko tačno ljudi u Srbiji ima pravo da glasa na lokalnim izborima u Srebrenici, rekavši da se taj broj mijenja, jer, neki od njih nemaju mogućnost da izvade dokumenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana