Grkavac nakon isključenja iz SRS RS: Mihajličino uslovljavanje postalo neprihvatljivo

V. K.
Grkavac nakon isključenja iz SRS RS: Mihajličino uslovljavanje postalo neprihvatljivo

Trebinje - Trebinjski odbor SRS RS nije mogao ponovo podržati Slavka Vučurevića iz PDP-a za gradonačelnika jer za četiri godine, koliko je na vlasti, nije našao vremena za nas, a razumijevanja nije imalo ni rukovodstvo naše stranke već su od njih stizala samo uslovljavanja.

Kazao je to juče za "Glas Srpske" nosilac liste "Radikalno bolje SRS - SRS RS" Slaviša Grkavac koji je isključen iz stranke nakon što je podržao kandidaturu Luke Petrovića iz SNSD-a za gradonačelnika umjesto Vučurevića koji je kandidat Saveza za promjene.

- Dali smo veliki doprinos tadašnjoj Vučurevićevoj pobjedi, ali od tada ništa nije išlo po dogovoru. Prestao je svaki kontakt, nije nas zvao. Članstvo je bilo nezadovoljno - kaže Grkavac.

On je istakao da je stanje kulminiralo kada je lider SRS RS Milanko Mihajlica na izborima 2014. bio prvi na kompenzacionoj listi SDS-a.

- Smatrali smo da predsjednik stranke ne treba da bude na toj listi nego da snagom i harizmom sam izbori poslanički mandat. Ponovo se kandidovao za načelnika Novog Grada i time zahtijeva od svih odbora stranke da učestvuju u koaliciji Saveza za promjene, ne obazirući se na specifičnosti u sredinama - naglasio je Grkavac i dodao da su uslovljavanja uvijek na sceni da bi predsjednici stranaka profitirali u izbornim trkama.

Istakao je da će oni nastaviti da rade kao da se ništa nije dogodilo iako je odbor raspušten s ciljem ostvarivanja dobrog izbornog rezultata. Poslije toga će, kaže Grkavac, odlučiti kako će djelovati, a ne isključuje ni mogućnost osnivanja nove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana