Granična policija BiH zabranila novinarima iz Srpske dolazak na most

Srna
Granična policija BiH zabranila novinarima iz Srpske dolazak na most

Bratunac - Pripadnici Granične policije BiH danas su se ponašali u skladu sa zakonom kada nisu odobrili predstavnicima medijskih kuća prelazak granice između BiH i Srbije na mjestu gradnje mosta između Bratunca i Ljubovije jer to nije međunarodni granični prelaz, izjavila je Srni portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Dujkovićeva je rekla da pripadnici Granične policije BiH nisu mogli da odobre prelazak granice van graničnog prelaza.

"Riječ je o mostu koji nije međunarodni granični prelaz. Novinari su mogli preći na teritoriju Srbije preko zvaničnog graničnog prelaza", napomenula je Dujkovićeva.

Ona je rekla da je prelazak mosta bio dozvoljen samo članovima delegacija, njihovom obezbjeđenju i pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije.

"Granična policija BiH nije ni od jednog protokola, a ni od medijskih kuća dobila najavu za neku posebnu aktivnost koja bi morala da bude odobrena sa centralnog nivoa", napomenula je Dujkovićeva.

Granična policija BiH nije danas dozvolila novinarima i snimateljima Novinske agencije Republike Srpske - Srna, RTRS-a i "Glasa Srpske" da priđu mostu u izgradnji Bratunac-Ljubovija, uz obrazloženje da je riječ o graničnom prelazu i da "nema prelaska", iako su medijske ekipe uredno pokazale dokumenta.

Na insistiranje i ubjeđivanje da, ako ne dođu na most, neće moći da izvrše novinarski zadatak budući da su taj infrastrukturni objekat danas posjetili zvaničnici Srbije i Srpske, Granična policija je postupila tako što je odbila svaki razgovor.

Zahvaljujući predusretljivost policijskog inspektora i pripadnicima Granične policije Srbije, novinari su došli na vrijeme i obavili povjereni zadatak.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana