Graničarima nestali dijelovi sa naoružanja

Ž. D.
Graničarima nestali dijelovi sa naoružanja

Sarajevo - Granična policija BiH potvrdila je u petak da je prošlogodišnjim redovnim popisom materijalno-tehničkih sredstava i opreme kojom raspolaže utvrđeno da u jednoj organizacionoj jedinici nedostaju dijelovi opreme sa naoružanja i da su o tome obavijestili Tužilaštvo BiH.

Komentarišući navode pojedinih medija da Graničnoj službi nedostaju snajperi i municija, u Graničnoj policiji su naveli da je u 2017. obavljen redovan popis materijalno-tehničkih sredstava i opreme i pregled kompletnog naoružanja koji su obavili sertifikovani instruktori za vatreno oružje.

- U jednoj organizacionoj jedinici je utvrđeno da nedostaju dijelovi opreme sa naoružanja. S obzirom na utvrđeni nedostatak, direktor Granične policije Zoran Galić formirao je vanrednu popisnu komisiju za materijalno-tehnička sredstva i opremu, koja je potvrdila da nedostaju dijelovi opreme sa naoružanja - navodi Granična policija.

Galićevom odlukom je potom formiran istražni tim za utvrđivanje činjeničnog stanja.

- Tim je sačinio informaciju koju je Galić dostavio Tužilaštvu BiH. Ono će ocijeniti da li je potrebno pokrenuti istragu u vezi s eventualnim postojanjem krivične odgovornosti - navedeno je u saopštenju Granične policije, u kojoj su dodali da je predmet provjere bio i utrošak municije koja je iz skladišta izuzimana za vježbe bojevog gađanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana