Građanski savez BiH prijaviio fiktivne liste u RS zbog biračkih odbora

D. M.
Građanski savez BiH prijaviio fiktivne liste u RS zbog biračkih odbora

Sarajevo - Građanski savez BiH, stranka koju vode dva bošnjačka političara nimalo naklonjena Republici Srpskoj, Reuf Bajrović i Emir Suljagić, prijavila je svoje kandidatske liste u tri izborne jedinice u Republici Srpskoj.

U trećoj izbornoj jedinici nosilac i jedini kandidat na listi je Vladan Pivašević, u petoj izbornoj jedinici Danijel Dujaković, a u devetoj izbornoj jedinici Trifko Trišić.

Osnivač i član Političkog savjeta GS-a Emir Suljagić kaže da njegova stranka nema prijavljene kandidatske liste za izbore u RS i da nikada nije čuo za gore navedene kandidate.

- Nekoliko naših kandidata se nalazi na listama Proevropskog bloka, ali ja zaista ne znam da GS ima svoje liste. Možda je to neki drugi Građanski savez - kaže Suljagić.

Međutim, “Glas Srpske” saznaje da nije riječ ni o kakvom drugom Građanskom savezu, već upravo o onom koji vode on i Reuf Bajrović.

- GS je prijavio svoje liste u tri izborne jedinice u RS samo da bi stekao pravo da ima članova biračkih odbora. Te članove će imenovati neka druga stranka, moguće i sa sjedištem u Srpskoj, a zauzvrat će ta stranka prepustiti GS-u da umjesto nje imenuje svoje ljude za članove biračkih odbora na nekim drugim mjestima - objašnjava naš sagovornik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana