Грађани Бихаћа се окупили код Ђачког дома, траже да се заустави долазак миграната

klix.ba
Грађани Бихаћа се окупили код Ђачког дома, траже да се заустави долазак миграната

Бихаћ - Грађани Бихаћа данас поново протестују због доласка миграната у њихов град. Како су и најавили, грађани су се у 10 сати окупили у близини Ђачког дома у насељу Борићи, у којем су смјештени мигранти.

Како јавља репортер Клиџ.ба портала, на протестима се тренутно налази близу 100 грађана.

Препоставља се да је јака киша која пада у Бихаћу разлог слабог одзива грађана. Иако се страховало да ће грађи отићи у Ђачки дом, то се ипак неће десити.

Подсјећамо, грађани су синоћ на градском тргу одржали протест захтијевајући хитно рјешење мигрантске кризе, а потом су на кратко блокирали магистрални пут Сарајево-Бихаћ и аутобуску станицу како би спријечили долазак миграната.

Министар унутрашњих послова Федерације БиХ Аљоша Чампара рекао је да су специјалне јединице Федералне управе полиције у приправности, те да прате развој догађаја како не би дошло до нежељене ескалације.

Грађани протестом желе спријечити долазак нових миграната и зауставити постављање нових контејнера за њихов смјештај. Од полиције Унско-санског кантона захтијевају да у наредних 48 сати у потпуности заустави долазак миграната у овај кантон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана