Грађани БиХ забринути због најава из Брисела

Срна
Грађани БиХ забринути због најава из Брисела

Сарајево - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић пренио је данас амбасадору Словеније у БиХ Зорици Букинац забринутост грађана БиХ због најаве могућности да се административним мјерама њихово путовање у земље ЕУ учини сложенијим.

Тадић је истакао да би такав потез, ако се на њему истраје, захтијевао врло детаљна појашњења како се не би стекао утисак да се дистанца између ЕУ и БиХ повећава умјесто да се смањује, тим прије што ниједан извјештај не показује да је било када из БиХ према ЕУ начињен било какав потез који би се могао тумачити као безбједносна пријетња, саопштено је из парламента БиХ.


Током наступне посјете новоименованог словеначког амбасадора у БиХ, саговорници су констатовали да су односи БиХ и Словеније врло добри, али да постоји отворен простор за бољу економску сарадњу.

Они су оцијенили да случај "Агрокор" указује на потребу заједничког политичког и економског дјеловања како би се умањиле штете које превазилазе границе појединих земаља региона.

Тадић је позвао словеначког амбасадора да привреднике из Словеније подстиче на бољу комуникацију са онима који у Републици Српској, Федерацији БиХ и Брчко дистрикту имају непосредну надлежност у сфери економије.

Он је додао да би се на тај начин брже и једноставније остварили жељени контакти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана