Говор саборског заступника Ивана Пернара усијао друштвене мреже VIDEO

Агенције
Говор саборског заступника Ивана Пернара усијао друштвене мреже VIDEO

Загреб - Видео снимак говора посланика хрватског Живога зида Ивана Пернара против хрватског чланства у ЕУ и НАТО за само два дана постао је популаран у цијелом региону.

"Програм ове владе је обичан памфлет. Каже овако: ‘Република Хрватска ће и даље користити предности чланства у ЕУ и НАТО-у’", почео је своје обраћање Пернар.

"Даме и господо, какве смо ми користи до сада добили од чланства у Европској унији? Запослених је данас мање него што је било када смо у ЕУ улазили. Уласком у ЕУ не да нисмо добили ново тржиште, него смо изгубили и наше властито. Једино што ви сматрате успјехом је вјероватно бег више од 100.000 људи из наше земље који су нашли радна мјеста тамо, али она овдје нису створена. А основна идеја је била да се та радна мјеста створе овде. Што се тиче НАТО-а и његових благодети, ми смо видјели који су то дарови НАТО пакта. Видјели смо недавно у Јемену бомбардовање, видјели смо тамо мртве. И то све проводи екипа из Вашингтона", казао је он.

Он је додао да "Хрватска није чланица у НАТО-у која суодлучује, већ Америка о свему одлучује, а ми смо тамо само слуге које слушају и раде оно што им се каже".

"Погледајте шта је Америка у Ираку урадила, даме и господо. Тамо је дословце ријека крви потекла због америчке агресије. Што се тиче америчких злочина у Либији, односно НАТО интервенције у Либији, који су резултати тамо? Доведени су Исламисти на власт, убијен је чак и амерички званичник, море избјеглица, колоне људи сада долазе из Либије у Европу. Тих избјеглица прије није било. А либијски народ данас живи много горе него је икада живио", рекао је Пернар.

Он је говорио о интервенцији у Сирији, трговини оружјем, Исламској држави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана