Говедарица у утрци за предсједника Српске

Срна
Говедарица у утрци за предсједника Српске

Бањалука - Главни одбор СДС-а је на данашњој сједници у Бањалуци одлучио да кандидат ове странке за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима буде лидер те странке Вукота Говедарица.

Ову одлуку је новинарима саопштио предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић, који је честитао Говедарици и истакао да су у тој странци увјерени у његову побједу на октобарским изборима.


Говедарица је рекао да због избора за кандидата за предсједника осјећа велику одговорност пред сваким човјеком у Српској који, како каже, жели да живи слободно.

"Учинићемо све да тријумфујемо на сљедећим парламентарним изборима", рекао је Говедарица новинарима.

Он је навео да је СДС показао демократску климу када је ријеч о високим функционерима те странке Мићи Мићићу и Мирку Шаровићу, који су били у оптицају да буду кандидати, за разлику од неких партија које су, како каже, аутократске.

"Данас смо се одлучили, не за Вукоту Говедарицу, већ за концепт који доноси промјене потребне сваком човјеку у Српској, па чак и онима који уживају велике привилегије", сматра Говедарица.

Он је додао да је у Српској потребно сачувати радна мјеста и омогућити запошљавање како млади не би напуштали Републику.

Говедарица је навео да је спреман да "Српску врати на пут достојанства", а један од његових циљева биће борба против криминала.

"Републику Српску од октобра чекају бољи дани. Заједно крећемо у побједу", каже Говедарица.

Он је најавио да ће сљедеће седмице почети разговори СДС-а и коалиционих партнера у Савезу за промјене.

"Позваћу почетком седмице лидере коалиционих партнера - Драгана Чавића, Бранислава Бореновића, Горана Ђорђића и Миланка Михајилицу да обавимо прелиминарне разговоре и да финализујемо заједнички договор у оквиру Савеза за промјене", рекао је Говедарица.

Он је рекао да ће почасни предсједник ПДП-а и актуелни српски члан Предсједиштва БиХ Младен Иванић бити кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ.

Говедарица каже да га не занима име противкандидата из СНСД-а и Патриотског блока. "Нека кандидују кога хоће", рекао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана