Говедарица позвао Додика да спроведе одлуку о референдуму

Срна
Говедарица позвао Додика да спроведе одлуку о референдуму

Бањалука - Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Вукота Говедарица позвао је предсједника Републике Српске Милорада Додика да спроведе одлуку о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, јер је вријеме почело "да тече" или да у супротном повуче ову одлуку.

Говедарица је подсјетио да је одлука о расписивању референдума донесена прије више од двије године, те је напоменуо да је од почетка тврдио да референдум неће бити проведен, док је Додик "гарантовао да ће бити одржан".


Поводом Додикове изјаве да је било оправдано присуство полиције на сједници Народне скупштине 13. септембра и да он стоји иза тога, Говедарица је рекао да је Додик предсједник Републике и треба да ради послове који су из уставне надлежности предсједника Републике.

Говедарица је навео да је то надлежност министра унутрашњих послова, те да Додик "на овај начин покушава да заштити министра који је у потпуности зрео за оставку", саопштено је из СДС-а.

"Ми нереде у парламенту Српске нисмо правили за разлику од парламента Украјине гдје је прије пар дана била општа туча, а нити један наоружани полицајац није био на засједању парламента", рекао је Говедарица и упитао да ли је у неком парламенту или било гдје у свијету видио да полиција улази у скупштину наоружана кратким цијевима и бојевом муницијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана