Говедарица - нови предсједник СДС-а

Срна
Говедарица - нови предсједник СДС-а

Бањалука - Нови предсједник СДС-а је Вукота Говедарица, одлучено је данас на ванредној изборној скупштини СДС-а у Бањалуци.

Избор Говедерице подржала је већина делегата на ванредној изборној скупштини СДС-а.


Говедарица је истакао да му је част бити на челу СДС-а, као државотворне политичке организације.

"Основи наши задаци биће организациона модернизација странке, а посебну пажњу посветићемо одговорности и унутарстраначкој диспилплини, те креирању политике СДС-а", рекао је новинарима Говедарица, након што је изабран за предсједника странке.

Он каже да ће СДС бити окренут унутарстраначкој консолидацији и успостављању високог страначког јединства.

"Неопходна нам је правовремена и добра организација да би потпуно спремни дочекали парламентарне изборе, када ћемо морати да срушимо ненародну власт у Српској", додао је Говедарица и напоменуо да СДС није издајничка странка и да им о издаји не би требало да говори предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Према његовом мишљењу, СДС је данас показао јединство, што је важан квалитет.

"Један од основних задатака СДС-а биће међугенерацијска сарадња. Ту ће нам бити потребни и стари политички вукови, али посебну пажњу ћемо посветити младим кадровима", каже Говедарица.

Он вјерује да ће бити достојан предсједник СДС-а и наглашава да је у Српској неопходно формирати јак опозициони блок који ће предвотити његова политичка партија, те да ће у наредном периоду бити анализирани изборни резултати.

"Јасно ми је да је једна од кључних ријечи одговорност, због огромног повјерења које сам данас добио. Вјерујем да долазе бољи дани за СДС и у изборну побједу 2018. године", рекао је Говедарица, не желећи да коментарише ставове бившег потпредсједника СДС-а Огњена Тадића, који није присуствовао изборној скупштини.

Он је захвалио свим делегатима који су данас били присутни и који вјерују у СДС.

Главни одбор СДС-а је на приједлог Предсједништва донио једногласну одлуку 15. октобра да за предсједника странке предложи потпредсједника СДС-а Вукоту Говедарицу.

Досадашњи предсједник странке Младен Босић поднио је оставку 8. октобра на сједници Главног одбора СДС-а у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана