Говедарица на Главном одбору странке тражио од Миличевића да повуче кандидатуру

ATV
Говедарица на Главном одбору странке тражио од Миличевића да повуче кандидатуру

Иако су јавности позната имена три кандидата за предсједника СДС-а, на сједници Главног одбора је лидер партије покушао да “провуче” само једно - Мирка Шаровића, кога је и додао на списак.

Како АТВ сазнаје од извора из странке, Говедарица је тражио да Милан Миличевић повуче кандидатуру. Иако је сам себе кандидовао, лидер СДС-а био је спреман да повуче и своју кандидатуру. 

Миличевић није пристао да се повуче, а данас није био доступан за коментар. Зато је, како сазнајемо из наших извора, на Главном одбору итекако коментарисао планове страначког шефа коме је поручио да да га уцјењује. 

Неколицина страначких колега замјерила је Миличевићу и термин посјете Жељке Цвијановић Теслићу, за који су навели да је “сумњив” као и то да актуелни начелник те општине жели да општински одбор СДС-а “утопи” са СНСД-овим круговима. 

Миличевич је Говедарицу, на сједници, подсјетио и да га није кандидовао теслићки, већ шамачки одбор СДС-а. Све се, међу чланством СДС-а коментарише и по друштвеним мрежама гдје план Говедарице нема подршку. 

“Замислите Вукоте очајника, на крају Главног одбора каже, повлачи се он и да се повуче Миличевић, да Шаровић преливода и Бакиров ученик води СДС. Наравно, доктор није пристао на то. Добро је, има наде за СДС”, СДС Крупа на Уни. 

Говедарица данас није одговарао на наше позиве. Како сазнајемо, обилазио је све чланове Предсједништва странке признајући да он не може да обједини партију и да то, по његовом мишљењу, може да уради једино Мирко Шаровић. Ни он данас није био доступан за коментар. Све ово показује унутарстраначку нестабилност, сматрају аналитичари. Не виде могућност да СДС одговори политичким изазовима. 

“Овдје је тренутно на снази политика мјерења моћи између једног доскорашњег лидера којег подржава углавном млађа популација у странци, између лидера који је успио да преживи референдум и којем је имиџ послије тог референдума прилично ојачао, а којег подржава не мали број регионалних лидера и између кандидата који се садашњем предсједнику странке чини неком врстом компромиса”, истакао је Владе Симовић, доктор политичких наука. 

Да ствари у СДС-у нису усаглашене, говори и то да је на Главном одбору странке, без кворума, усвојен Финансијски извјештај о утрошку средстава у коме, како тврди наш извор, нису биле приказане донације које су помињане на претходним страначким сједницама. За извјештај је био задужен Драган Мектић који се на Главном одбору није ни појавио. Ни од њега данас није било могуће добити коментар. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана