Govedarica još ne zna hoće li se kandidovati za predsjednika SDS-a

Glas Srpske
Govedarica još ne zna hoće li se kandidovati za predsjednika SDS-a

Banjaluka - Glavni odbor SDS-a će 21. aprila u Istočnom Sarajevu razmatrati pitanje unutarstranačkih izbora, izjavio je predsjednik ove stranke Vukota Govedarica.

Govedarica je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, rekao da još nema zvaničnih kandidatura, kao i da će vidjeti da li će se kandidovati.  

On je novinarima u Banjaluci rekao da je na sjednici Predsjedništva SDS-a razgovarano o aktivnostima koje se odnose na obilježavanje 9. januara - Dana Republike Srpske, nakon odluke Ustavnog suda BiH.

Stav SDS-a je da Dan Republike zaslužuje poseban zakon i da se to pitanje ne bi trebalo tretirati u okviru Zakona o praznicima.

Govedarica je dodao da su članovi Predsjedništva SDS-a danas informisani o aferi u kojoj je hrvatska obavještajna služba prisutna u BiH.

“Nismo govorili o detaljima, jer ministar bezbjednosti /u Savjetu ministara u tehničkom mandatu/ Dragan Mektić ne može o tome govoriti javno, ali jesmo o posljedicama koje su prouzrokovale jedan momenat u kojem je isključivo Mektić odgovoran za tako nešto. Predsjedništvo SDS-a je dalo podršku Mektiću”, naglasio je Govedarica.

On je dodao da je razgovarano i o ulasku BiH u NATO, te da je ponovljen raniji stav stranke da je taj put neprihvatljiv.

Govedarica je izjavio da je “zabrinjavajuća pojava političkog radikalizma u BiH, u kojem prednjače lideri SDA Bakir Izetbegović i SNSD-a Milorad Dodik”, dodajući da to nije dobro za političku stabilnost oba entiteta i da se SDS protivi takvim stavovima.

Komentarišući sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lider SDS-a je rekao da zvanični Beograd i Banjaluka moraju imati kvalitetnu saradnju, kao i da ga raduje što su razgovarali o izgradnji Memorijalnog kompleksa u okviru Spomen-područja Donja Gradina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana