Говедарица још не зна хоће ли се кандидовати за предсједника СДС-а

Глас Српске
Говедарица још не зна хоће ли се кандидовати за предсједника СДС-а

Бањалука - Главни одбор СДС-а ће 21. априла у Источном Сарајеву разматрати питање унутарстраначких избора, изјавио је предсједник ове странке Вукота Говедарица.

Говедарица је, након сједнице Предсједништва СДС-а, рекао да још нема званичних кандидатура, као и да ће видјети да ли ће се кандидовати.  

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је на сједници Предсједништва СДС-а разговарано о активностима које се односе на обиљежавање 9. јануара - Дана Републике Српске, након одлуке Уставног суда БиХ.

Став СДС-а је да Дан Републике заслужује посебан закон и да се то питање не би требало третирати у оквиру Закона о празницима.

Говедарица је додао да су чланови Предсједништва СДС-а данас информисани о афери у којој је хрватска обавјештајна служба присутна у БиХ.

“Нисмо говорили о детаљима, јер министар безбједности /у Савјету министара у техничком мандату/ Драган Мектић не може о томе говорити јавно, али јесмо о посљедицама које су проузроковале један моменат у којем је искључиво Мектић одговоран за тако нешто. Предсједништво СДС-а је дало подршку Мектићу”, нагласио је Говедарица.

Он је додао да је разговарано и о уласку БиХ у НАТО, те да је поновљен ранији став странке да је тај пут неприхватљив.

Говедарица је изјавио да је “забрињавајућа појава политичког радикализма у БиХ, у којем предњаче лидери СДА Бакир Изетбеговић и СНСД-а Милорад Додик”, додајући да то није добро за политичку стабилност оба ентитета и да се СДС противи таквим ставовима.

Коментаришући састанак предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Србије Александром Вучићем, лидер СДС-а је рекао да званични Београд и Бањалука морају имати квалитетну сарадњу, као и да га радује што су разговарали о изградњи Меморијалног комплекса у оквиру Спомен-подручја Доња Градина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана