Говедарица изабрао Петровића, Босић неће ни на конпензациону листу

ATV
Говедарица изабрао Петровића, Босић неће ни на конпензациону листу

Прихватам одлуку о носиоцу листе за Изборну јединицу два за ПД ПС БиХ коју је донио предсједник СДС Вукота Говедарица као потпуно легитимну. Он је добио право одлуком ГО СДС-а да одлучи између Обрена Петровића и мене.

 Данас сам обавјештен да ће носилац листе бити Обрен Петровић  - написао је Младен Босић након што му је саопштено да је предсјендик те странке Вукота Говедарица одлучио да изабере Обрена Петровића.

Да је писмо написао потврдио је за АТВ Младен Босић, али није желио да коментарише ништа  више од онога што је написао. Каже да не жели даље да подгријава.
 
Међутим садржај онога што је Босић рекао и те како упућује да је ситуација и више него  подгријана.
 
Босић наводи да одлуку Вукоте Говедарице има најмање права да коментарише с обзиром како је навео да себе сматра најодговорнијим што је Говедарица и постао предсједник СДС-а. Нуђено му је, каже Босић да буде носилац компензационе листе, али је то одбио.  
  
“Свима је познато да смо Обрен Петровић и ја два сасвим различита профила, како политичка тако и људска и свјестан сам да се предсједник Говедарица опредјељујући се за Обрена Петровића, опредјелио и за систем вриједносит који његово име носи са собом. Тачно је да ми је нуђено да будем носилац компензационе листе, али мој циљ није да по сваку цијену будем посланик у Парламенту БиХ. Не могу да прихватим да будем на листи и подржавам вриједности које носи носилац те листе”, навео је Босић.

На који конкретно систем вриједности који носи име Обрена Петровића, са којим чак не жели ни да се нађе на истом папитру мисли - Босић није појаснио.
 
Босић признаје и да је очекивао да ће како је навео рекордних 52 хиљаде личних гласова на претходним изборима, и проведених 10 тешких година на челу странке, политичко и дипломатско искуство бити довољна аргументација за позицију за коју је био кандидован.

Ипак, очито је да то предсјендику странке Вукоти Говедарици није било довољно и да су   превагнули неки други интереси. Какви - од лидера странке и неколико високо позиционираних чланова СДС-а нисмо могли сазнати, јер се ни лидер СДС-а Вукотра Говедарица, а ни Александра Пандуревић, потрпредсјендик странке нису јавили на наше позиве. 

Мађурим, како су АТВ-у потврдили извори из врха СДС-а, Говедарица је прије ове одлуке  консултовао неке високопозициониране чланова странке који су му управо и сугерисали да   је паметније да за носиоца листе именује Обрена Петровића. 

Иначе, ово је друго писмо сличне садржине које је кружило СДС-ом - само што је прије годину и по дана писмо написао Огњен Тадић управо Младену Босићу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана