Говедарица: Вучић потпуно подржава Дејтонски споразум и БиХ

Срна
Говедарица: Вучић потпуно подржава Дејтонски споразум и БиХ

Бањалука -Предсједник Републике Србије Александр Вучић потпуно подржава Дејтонски мировни споразум, што значи да прихвата реалност која се зове Босна и Херцеговина, али да изнад свега уважава чињеницу која се зове Република Српска (РС).

То је, након састанка с Вучићем у Београду, рекао лидер СДС-а Вукота Говедарица.

“Срби прије свега морају да воде рачуна о РС. Нас интересује јака РС, способна да се носи са свим економским и политичким изазовима који су пред њом”, казао је Говедарица, саопштено је из СДС-а.

Пренио је предсједнику Србије своје виђење политичке ситуације у БиХ и РС, оцјењујући да „српска политика мора да буде политика одговорности према сопственом народу у којој се не смије олако насједати на разне видове провокација којима је РС често изложена“.

Такође, нагласио да се позиција РС брани у заједничким институцијама БиХ и да је „СДС способна да одбрани позицију РС од напада бошњачких али и хрватских политичких субјеката“.

Говедарица је предсједника Вучића информисао о састанку лидера политичких партија у РС, на коме су опозиционе политичке партије предложиле Споразум о принципима политичког дјеловања и координације чији је циљ стабилизација политичких прилика у РС.

“Вучић је изразио забринутост због данашњих прилика у којима живимо и позвао нас да дигнуте главе гледамо у будућност, јер Срби треба да памте своју прошлост, али не треба да живе од прошлости. Срби требају да гледају како да живе у будућности и да опстану на овим просторима”, рекао је, након састанка Говедарица, саопштено је из СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана