Govedarica: Srpskoj trebaju prijatelji u Evropi

Srna
Govedarica: Srpskoj trebaju prijatelji u Evropi

Banjaluka - Lider Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica poručio je u Mađarskoj da Srpskoj trebaju prijatelji u Evropi, te da nema otvorenih pitanja između BiH i Republike Srpske sa Mađarskom što je preduslov za gradnju mira i stabilnosti.

Govedarica je novinarima nakon sastanka sa mađarskim državnim sekretarom za evropske poslove Saboltom Tokačom rekao da je sa Tokačem razgovarao i o migranstkoj krizi i da je dobio veoma dobra saznanja kako i na koji način je to mađarska Vlada pitanje rješavala, saopšteno je iz SDS-a.


On je istakao da se veoma kasno počelo rješavati to pitanje u BiH, te izrazio uvjerenje da će Vlada Republike Srpske i Vlada FBiH zajedno sa Savjetom ministara BiH pronaći rješenja za migrantsku krizu.

Govedarica je naglasio da vladajuća stranka Viktora Orbana - FIDES otvara vrata Srpskoj demokratskoj stranci za potencijalnu saradnju.

“FIDES baštini hrišćanske, demokratske vrijednosti, konzervativne i tradicionalne vrijednosti baš kao što ih baštini SDS”, rekao je Govedarica.

Mađarski državni sekretar za evropske poslove Sabolt Tokač rekao je nakon sastanka da je sa Govedaricom usaglasio da je potrebno razgovarati o budućnosti i izrazio zadovoljstvo njegovom današnjom posjetom.

“Za Mađarsku je ključno pitanje stabilnosti BiH i Srpske, i to je strateško pitanje za Mađarsku. Pored saradnje na poljima ekonomije i kulture, za nas je ključno pitanje šta će biti sa budućnošću BiH”, rekao je novinarima Tokač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana