Говедарица: Српској требају пријатељи у Европи

Срна
Говедарица: Српској требају пријатељи у Европи

Бањалука - Лидер Српске демократске странке /СДС/ Вукота Говедарица поручио је у Мађарској да Српској требају пријатељи у Европи, те да нема отворених питања између БиХ и Републике Српске са Мађарском што је предуслов за градњу мира и стабилности.

Говедарица је новинарима након састанка са мађарским државним секретаром за европске послове Саболтом Токачом рекао да је са Токачем разговарао и о мигрансткој кризи и да је добио веома добра сазнања како и на који начин је то мађарска Влада питање рјешавала, саопштено је из СДС-а.


Он је истакао да се веома касно почело рјешавати то питање у БиХ, те изразио увјерење да ће Влада Републике Српске и Влада ФБиХ заједно са Савјетом министара БиХ пронаћи рјешења за мигрантску кризу.

Говедарица је нагласио да владајућа странка Виктора Орбана - ФИДЕС отвара врата Српској демократској странци за потенцијалну сарадњу.

“ФИДЕС баштини хришћанске, демократске вриједности, конзервативне и традиционалне вриједности баш као што их баштини СДС”, рекао је Говедарица.

Мађарски државни секретар за европске послове Саболт Токач рекао је након састанка да је са Говедарицом усагласио да је потребно разговарати о будућности и изразио задовољство његовом данашњом посјетом.

“За Мађарску је кључно питање стабилности БиХ и Српске, и то је стратешко питање за Мађарску. Поред сарадње на пољима економије и културе, за нас је кључно питање шта ће бити са будућношћу БиХ”, рекао је новинарима Токач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана