Govedarica: Spremni smo na parlamentarnu, ali i vanparlamentarnu borbu

Srna
Govedarica: Spremni smo na parlamentarnu, ali i vanparlamentarnu borbu

Banjaluka - Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je danas da je opozicija spremna na sve oblike parlamentarne, ali i vanparlamentarane borbe, koja je moguća i na skupštinskim sjedicama.

"Ovdje je problem što nemamo stepen političke kulture, koji se u ovoj skupštini svodi na prevaru, političko nasilje i primitivizam. Kako drugačije nazvati ljude koji ne mogu da prihvate da Zakon o budžetskom sistemu definiše jedno, Zakon o reviziji drugo, a oni rade šta im je drago. To nećemo prihvatiti", rekao je Govedarica novinarima u pauzi zasjedanja Narodne skupštine.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović smatra da je vladajuća struktura u Srpskoj u strahu od istine, jer ne smiju da daju odgovor na interpelacije, što je, kako smatra, vidljivo i iz nastupa premijera Srpske Željke Cvijanović u Narodnoj skupštini.

"Ovaj dio rada skupštine dao je odgovore na mnoga pitanja koja se žele izbjeći. Bili smo potpuno u pravu kada smo insistirali na raspravi o životnim pitanjima i interpelacijama o ekonomiji, demografiji, borbi protiv korupcije i kriminala i javnim preduzećima", kaže Borenović.

On je dodao da će biti iskorištena svaka poslovnička mogućnost da se zatraži odgovornost za postojeću situaciju u Srpskoj.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da su "prevršili mjeru oni koji u Narodnoj skupštini krše Ustav, zakone i Poslovnik o radu".

"Spriječićemo ih da ovo rade po cijenu vanrednih izbora, svega i svačega. Ili će se poštovati norme ili neka računaju da više skupštinskog zasjedanja neće biti", kaže Čavić.

Oni su ponovili da neće dopustiti bilo kakvo kršenje Ustava, zakona i Poslovnika o radu u parlamentu Srpske.

Do redovne popodnevne pauze u Narodnoj skupštini nije utvrđen dnevni red, a sjednica će biti nastavljena u 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana