Govedarica: SDS ne bježi ni od jedne teme u parlamentu

Srna
Govedarica: SDS ne bježi ni od jedne teme u parlamentu

Banjaluka - Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica tvrdi da opozicija nije napustila sjednicu parlamenta zbog tačke dnevnog reda koja se odnosila na mehanizam koordinacije, kako to kažu vladajuće stranke.

"SDS nema razloga da bježi od bilo koje teme u parlamentu Republike Srpske, pa i kada je u pitanju mehanizam koordinacije", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci, nakon završetka 14. redovne sjednice Narodne skupštine Repblike Srpske.


On je rekao da je opozicija napustila sjednicu zbog toga što predsjednik parlamenta, kako kaže, na jedan flargantan način nije omogućio opoziciji da učestvuje u raspravi o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Govedarica kaže da taj izvještaj prokazuje "haotično stanje, jer je Republika Srpska u prošloj godini zabilježila 191 milion KM deficita, uz 78 miliona KM prenesenih obaveza iz 2014. godine".

Na pitanje da li je moguće da dođe do promjene u Savjetu ministara BiH, jer Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH nije dobio potrebnu većinu u parlamentu BiH, Govedarica je rekao da ne vidi da bi moglo doći do nekih turbulencija, niti da to može biti neki "kamen spoticanja" koalicije na nivou BiH.

On smatra da je sve stvar dogovora, a ako do toga i dođe, kaže on, SDS je apsolutno relaksiran.

"Ovo je peti put da se u jednom produženom roku razgovara o ovoj temi i nama je jasno da je povećanje akciza na naftu i naftne derivate nešto što je definisano u Reformskoj agendi koju su prihvatili svi u BiH", istakao je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana