Говедарица: Разумијем Босића, он је разуман човјек

Срна
Говедарица: Разумијем Босића, он је разуман човјек

Требиње - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је вечерас да није довео до раскола у овој политичкој партији изабравши Обрена Петровића за носиоца листе у Изборној јединици два за Представнички дом парламента БиХ, истичући да ће Младен Босић имати “значајну улогу и позицију у другом дому парламента БиХ”.

Говедарица је изјавио новинарима у Требињу да у потпуности разумије Босића, те да вјерује да је изабравши Петровића умјесто Босића донио одлуку у интересу СДС-а.


“Ако неко разумије Босића, разумијем га ја. Босић је и те како важан у СДС-у и ја на њега рачунам јер сматрам да је посебно драгоцјен за ову политичку партију”, рекао је Говедарица и истакао да је јасно да је Босић разуман човјек.

Лидер СДС-а је истакао да “вјерује у ту побједу и да ће Босић имати значајну улогу и позицију у другом дому парламента БиХ”.

Одговарајући на питање новинара да ли посланик Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Недељко Милаковић прелази у СДС, Говедарица је рекао да је са њим разговарао и да је Милаковић “из неких разлога незадовољан својом политичком организацијом”.

“СДС-у су потребни људи који су од интегритета и поштовања. Цијеним да то Милаковић јесте и наставићемо наш разговор. Претпостављам да можемо да дођемо до заједничког усаглашеног става и да буде члан СДС-а, а то питање ће бити дефинисано наредних дана”, истакао је Говедарица.

Говедарица је вечарас, након разговора са представницима требињског Општинског одбора СДС-а, рекао да би један од највећих капитала једне земље требало да буде успјешна и ефикасдна влада.

“Ми сматрамо да би Влада Републике Српске требало мало боље да погледа на ратаре и на ратарску производњу, нарочито ако узмемо у обзир да је цијена нафте и нафтних деривата од децембра значајно расла”, рекао је Говедарица.

Према његовим ријечима, то значи да је на додатних пет фенинга, колико Влада треба да одвоји за откуп пшенице, потребно додатних пет фенинга како би амортизовали ратарску производњу.

“Очекујем од Владе Републике Српске да наредних дана размотри ову иницијативу јер би то била још једна врста подстицаја за ратаре”, рекао је
Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана