Govedarica: Raditi za Srpsku i svakodnevno ostvarivati pobjede

Srna
Govedarica: Raditi za Srpsku i svakodnevno ostvarivati pobjede

Modriča - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je na obilježavanju 26 godina od proboja Koridora na Dugoj Njivi da se za Republiku Srpsku mora raditi i svakodnevno ostvarivati pobjede, jer je to najbolji način da bi se odužili onima koji su za nju dali živote.

Govedarica, koji je kao član delegacije Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovao obilježavanju 26 godina od proboja Koridora, ocijenio je da u Srpskoj najvjerovatnije ne bi bilo života da nije bilo Koridora života.

“Koridor života za mene predstavlja veličinu žrtve, a isto tako zavjet da će Srbi živjeti i opstati u budućnosti. Danas treba da se sjetimo svih onih koji su za nas položili sve i borili se da bi živjeli u slobodi sa nadom da ćemo živjeti u miru i da nikada više Srbi neće stradati na ovim prostorima”, rekao je Govedarica novinarima.

Prema njegovim riječima, to su “svijetli grobovi”, ali i naši sveti ideali koji opominju da se u svim namjerama mora biti i snažniji i istrajniji.

Obilježavanje 26 godina od operacije “Koridor ž92” počelo je danas u manastiru Svetog velikomučenika kneza Lazara na Dugoj Njivi Svetom arhijerejskom liturgijom.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo umirovljeni episkop srednjevropski Konstantin koji je potom pred spomen-obilježjem služio parasos za 413 boraca poginulih prilikom proboja Koridora života.

Vojna operacija Proboj koridora trajala je od 14. do 28. juna na prostorima cijele Posavine, čime je okončana 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine sa oko 1,5 miliona stanovnika.

U akciji “Koridor 1992”, koja je označena kao sudbonosna, poginula su 273 borca Vojske Republike Srpske, 70 boraca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i 70 boraca Vojske Republike Srpske Krajine. Ranjeno je 1.918 boraca. /kraj/nb/lam/msb/fono/video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana