Govedarica: Ne slažem se s Tadićevim mišljenjem

Srna
Govedarica: Ne slažem se s Tadićevim mišljenjem

Banjaluka - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je pismo člana SDS-a i zamjenika presjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Ognjena Tadića njegovo mišljenje s kojim se ne slaže, ali ga poziva da dođe na sjednicu Glavnog odbora stranke i pojasni svoje stavove.

"Za razliku od Tadića, ja nisam čovjek koji želi da o unutarstranačkim odnosima polemiše u javnosti", rekao je Govedarica.

On je u izjavi za "Nezavisne novine" naveo da će stranka uskoro u potpunosti definisati svoju spoljnu i unutrašnju političku orijentaciju.

"Jedan dio stvari koje Tadić spominje mi već radimo pa mi nekako djeluje da je Tadić dobro informisan o tome šta stranka unutra radi na pitanju spoljne politike", rekao je Govedarica.

On je najavio da će stranka u narednom periodu prvo definisati svoje unutrašnje politike, koje će onda biti temelj za adekvatnu spoljnopolitičku orijentaciju.

Tadić je uputio otvoreno pismo novoizabranim članovima Glavnog odbora stranke u kojem je predložio niz hitnih aktivnosti koje bi ako se bez odlaganja učine, prema mišljenju mnoštva članstva SDS-a, možda mogle zaustaviti stranačku devastaciju i pomoći joj da se oporavi.

On je naveo da ima malo nade da će ovo pismo uroditi plodom, jer, kako kaže, ni ono prethodno nije spriječilo nastavak sunovrata stranke, iako se broj onih koji se nisu slagali sa njim može na prste prebrojati.

Napominjući da nema namjeru da umanjuje zasluge većeg broja stranačkih nosilaca dužnosti, Tadić je rekao da, ipak, mora da zaključi da upravo završeni unutarstranački izbori nisu riješili niti jedan problem stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana