Говедарица: Изетбеговић да се окане покушаја прављења нове нације

Срна
Говедарица: Изетбеговић да се окане покушаја прављења нове нације

Источно Сарајево - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица поручио је данас лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу да не треба да прави нову нацију што су многи покушали да учине на овим просторима, истичући да су своју хришћанску културу и традицију Срби установили на подручју данашње БиХ много прије него што су Османлије направиле своје царство.

"Не знам да ли Изетбеговић зна шта представљају љиљани на ратној застави БиХ коју је устновио његов отац. Они симболизују чистоту Пресвете Богородице коју су својеремено Анжујци донијели и дали Немањићима", рекао је Говедарица, коментаришући изјаву лидера СДА да су Срби и Хрвати измишљење нације и да су настали од "Бошњана".

Говедарица је рекао новинарима у Источном Сарајеву да онај ко савјетује Изетбеговића од њега прави политичког кловна.

"Изетбеговић таквим изјавама показује своју немоћ и то не само своју него ону коју је својевремено имао и Бењамин Калај. Изетбеговићу је најбоље да ме не вуче за језик јер би свашта нешто око тога мога да кажем", каже Говедарица.

Лидер СДС-а је изразио наду да ће Изетбеговић да се заустави на тим недавним изјавама јер ће, у супротном, морати да обави разговор са предсједником СДА на бази историјских аргумената и чињеница без њиховог искривљивања.

"Најбоље би му било да схвати да ми у овој земљи морамо да живимо заједно, градимо будућност онолико колико можемо и не правимо такву врсту потенцијални конфликата. Ако будемо то радили, онда највјероватније ћу му ја први поручити да оде на таван своје старе куће па ће можда тамо наћи крсну икону својих предака који су својервремено обиљежавали ту крсну славу", рекао је Говедарица.

Говорећи о данашњем састанку са предсједником Србије Александром Вучићем, Говедарица је рекао да га је упознао са својим виђењем ситуације у Републици Српској.

Он је оцијенио да је неопходна већа одговорност функционера према народу у Републици Српској, као и одговорно друштво које ће радити за интересе обичног човјека, а не бавити се "прљавим" политичким интригама.

Говедарица је рекао да са Вучићем није било ријечи о састанку свих политичких лидера у Републици Српској, којег је недавно најавио предсједник Српске Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана