Говедарица: Иванић кандидат ПДП-а, другог ће предложити СДС

Срна
Говедарица: Иванић кандидат ПДП-а, другог ће предложити СДС

Бањалука, - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је данас Срни да ће кандидат Савеза за промјене /СзП/ на предстојећим општим изборима за једну од појединачних функција бити Младен Иванић из ПДП-а, док ће другог кандидата предложити СДС.

"О томе да ли ће Иванић бити кандидован за предсједника Републике Српске или за српског члана Предсједништва БиХ расправљаће страначки органи, док ће Главни одбор СДС-а у наредном периоду дати свог кандидата за једну од тих функција", појаснио је Говедарица.

Он је потврдио да је данас у Добоју одржан састанак представника странака које чине СзП на којем су разматране теме у вези са изборима и да је атмосфера на овом, као и на ранијим састанцима ове политичке групације, била веома добра и позитивна, што је посебан квалитет "за разлику од политичких партија из власти које очигледно не могу да се договоре о многим питањима".

"Разматрали смо кандидате који могу да носе програм и политике СзП-а, а који могу бити апсолутна гаранција да ће те политике и спровести. Заједнички нам је циљ побједа за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, као и промјене које су потребне народу", истакао је Говедарица.

Он је навео да је међу политикама и програмима СзП-а приоритет "враћање Српске народу", враћање економије народу и обезбјеђивање запослења, очување постојећих радних мјеста, заустављање одласке младих и борба против корупције. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана