Говедарица: БиХ потребна политичка стабилност

Срна
Говедарица: БиХ потребна политичка стабилност

Сијековац - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица оцијенио је данас да је БиХ потребна прије свега политичка стабилност која се може манифестовати једино ако Предсједништво БиХ профункционише и покаже да БиХ може да размишља о томе како да сви заједно раде у интересу грађана.

"Нажалост, парламентарна већина не постоји, али вјерујем да можемо да оставимо иза себе велику авантуру за коју је одговоран лидер СДА Бакир Изетбеговић", рекао је Говедарица новинарима у Сијековцу.

Он сматра да је Изетбеговић "велики проблем за БиХ".

"У посљедње три године, три кризе које су изазване дошле су од Изетбеговића, а сасвим друго питање је зашто су неки други жељели да их продубе", навео је Говедарица.

Према његовим ријечима, институције БиХ требало би да раде свој посао и није вријеме да се било ко одметне од њих. "Срби треба да раде у тим институцијама јер су то и српске институције", сматра Говедарица.

Говорећи о измјенама и допунама Закона о акцизама у Парламенту БиХ, Говедарица је рекао да ће СДС подржати закон само уколико постоји могућност да се "грађанима врате додатни намети путем плавог дизела".

"Нека господа нареде својим посланицима да се врате у парламент и нека изгласају закон. Али, СДС да гласа за Закон о акцизама, те да нове намете даје грађанима Српске, а да при томе не покушава да путем плавог дизела један дио врати тим грађанима, не пада нам на памет", поручио је предсједник СДС-а.

Говорећи о декларацији о заштити Дејтонског мировног споразума, чији је предлагач у Народној скупштини Републике Српске, Говедарица је навео да је намјера те декларације да потврди дејтонско опредјељење и Републике Српске и свих њених институција.

"Морамо зауставити одређена дешавања, као што је покушај додатне федерализације БиХ, која је идеја ХДЗ-а, а која неспорно задире у територијални интегритет Републике Српске, тако што ћемо сви жстатиж иза декларације која промовише Дејтонски мировни споразум", додао је Говедарица.

Он каже да је значајно и питање како и на који начин БиХ треба да се креће путем европских интеграција јер је примијећено велико заостајање за другим земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана