Голош и Хаџић инсценирали пријетње ИС-а?

Г. М.
Голош и Хаџић инсценирали пријетње ИС-а?

Сарајево - Исламисти Џевад Голош из Мостара и Изет Хаџић из Ошви, иако су међу онима који су највише бораца врбовали и послали Исламској држави (ИС), инсценирали су да су им пријетиле присталице те терористичке организације.

Саговорник "Гласа Српске" који је близак безбједносним структурама каже да су Голош и Хаџић у ту сврху те наводне пријетње пријавили полицији и изнијели у федералним медијима.

- И Голош и Хаџић су под појачаним мјерама присмотре. Они то знају и зато су опрезни. Тако су избјегли и прошлогодишња хапшења у којима је било њихових сарадника и истомишљеника, кад је ухапшен и неформални вођа вехабијског покрета у БиХ Хусеин Билал Боснић, који је такође организовао и финансирао одласке ратника у Сирију, због чега је и осуђен - каже он.

Голош је пријавио да је добио пријетње путем "Фејсбука" у којима му извјесни Абдулах Армин Чурт пријети смрћу ако не престане говорити против ИС-а. Исте пријетње, како тврди, добио је и Хаџић.

Медији су још прије двије године објавили да је уз посредовање мостарског хафиза Голоша у Сирију отишао велики број младића из БиХ. Лани је објављено и да је вехабијска заједница у маглајском селу Ошве, чији је шеф Хаџић, прави расадник џихадиста, из којег и стари и млади иду да се боре за ИС, гдје их је и погинуо велики број. Голош се јавио на број мобилног телефона у Норвешкој, али кад смо му се представили и рекли о чему се ради, спустио је слушалицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана