Голићева категорично одбацила Милинићеве оптужбе

Срна
Голићева категорично одбацила Милинићеве оптужбе

Бањалука - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић данас је категорично одбацила инсинуације бившег амбасадора БиХ у Русији Гордана Милинића да "крије марифетлуке" тадашњег премијера, а садашњег предсједника Републике Српске Милорада Додика, наводећи да јој је част што је дугогодишњи Додиков сарадник.

"Недавни медијски иступ Гордана Милинића, који већ годинама без икаквог покрића користи титулу амбасадора, не би заслужио никакво реаговање, да дотични, повезујући споредне епизоде и стављајући их у лажни контекст исконструисаних догађаја, није на својеврсном медијском сијелу на телевизије БН, на најгрубљи начин извријеђао моје име и институцију коју представљам", навела је Голићева у писаној изјави.

Она је нагласила да истовремено чуди и одсуство реаговања Министарства иностраних послова БиХ на иступе њиховог службеника Гордана Милинића који, како је рекла, свјесно обмањује јавност и руши кредибилитет не само институција Републике Српске, него и институције у којој је нашао ухљебљење.

"Уколико ова опскурна личност заиста добије функцију амбасадора, како му је, очигледно обећано, вјероватно уз услов да пласира што више лажи, онда би требало да се сви замислимо у каквој земљи живимо", наглашава Голићева.

Голићева ради објективног информисања јавности истиче да Милинић чињеницу да је била шеф кабинета тадашњег предсједника Владе Милорада Додика користи како би на најгрубљи начин злоупотријебио њено име, стављајући цијелу причу у контекст, како је рекао, скривања нечијих "марифетлука".

"За више од 30 година радног искуства никад нисам била доведена у контекст било каквих криминалних радњи, а увјеравам да ће тако остати и у будуће. Такође, никад нисам прикривала било чије незаконито дјеловање, па Милинићиве инсинуације да жкријем марифетлукеж тадашњег премијера, а садашњег предсједника Републике Српске, одбацујем са гнушањем", истиче Голићева.

Она каже да јој је част што је дугогодишњи сарадник Милорада Додика, и кад је био у опозицији и сада када је на власти.

Голићева тврди да је Додик увијек од свих својих сарадника тражио поштовање процедура и законитост у раду.

"Ако је господин Младен Босић причу о жкилограму златаж коју је, како је Милинић сам рекао, чуо од њега у кафани, искористио у предизборној кампањи, онда ова рециклажа и појављивање у јавности Минхаузена Милинића доказује да је стварни циљ рушење одлуке о референдуму и испуњавање обећања које су његови ментори из Савеза за промјене дали политичком Сарајеву и свјетским моћницима", каже Голићева.

Према њеним ријечима, само онај ко елементарно не познаје политички систем у Републици Српској, "а Гордан Милинић, очигледно, о томе нема појма", може тврдити да је она још 2006. године знала да ће бити министар у Влади 2010. године.

Она подсјећа да су између та два периода одржани и локални и општи избори и да се апсолутно није могло процијенити ко ће формирати скупштинску већину, а самим тим чинити и персонални састав Владе Републике Српске.

"Гордана Милинића и жњегових инвеститораж из периода о којем он говори и готово се и не сјећам. Остаје мистерија о којим инвестиорима он говори, јер их очигледно није ни било. Остаје у сјећању кратка епизода из фебруара 2011. када је Гордан Милинић у Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, лажно се представљајући као амбасадор, о чему посједујем и доказе, довео представнике једне чешке фирме са приједлогом који се граничио са научном фантастиком", додаје Голићева.

Она је напоменула да се "поменути назови амбасадор више никад није јавио када је рекла да Министарство не занимају фиктивне студије него директна улагања којима би се отворила нова радна мјеста", саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

"Рециклирање афере жВикиликсж и довођење мог имена у везу са разним амбасадама у које, одговорно тврдим, никад нисам крочила нити било с ким разговарала о оном што Милинић тврди, а нарочите квалификације људи који се помињу у наводној депеши, а са којима имам изузетно коректне односе, скројена је у обавјештајним круговима са намјером да се ослабе позиције и институције Српске и представљају покушај уношења раздора у Републици Српској, што, очигледно, није успјело, а и неће", поручила је Голићева.

Она наводи да није "американизирана" како Милинић тврди, те да поштује представнике свих земаља са којима Српска сарађује, наглашавајући да је једино и искључиво у служби грађана Републике Српске и њених инстутиција.

"Посебно сам повријеђена што је једна, наводно независна и непристрасна телевизија омогућила да се на њеном порталу дозволи језик мржње и вријеђање на националној основи и вријеђање чланова моје породице. У свом животу и у политичком дјеловању, никад нисам пребројавала ничија крвна зрнца и људе сам цијенила и цијеним по оном шта чине и колико знају, а не ком народу припадају", истиче Голићева.

Она наводи да "телевизија која ликовима попут самозваног амбасадора Милинића, којем је потребнија стручна помоћ, него медијски простор, на најгрубљи начин обмањује гледаоце и не може се звати другачије него трачерски и новинарски потпуно непрофесионалан медиј".

"Ово је посљедњи пут да се осврћем на било који прилог или емисију на Телевизији БН, не желећи више да им дајем значај који, очигледно, због свог непрофесионалног дјеловања и континуиране пропаганде против институција Републике Српске и не заслужују", рекла је Голићева.

Голићева је нагласила да "као грађанин Републике Српске и као легалиста", позива све надлежне институције да истраже дјеловање сваког појединца, почевши од ње, па до Гордана Милинића, који је и бивши шеф Представништва Српске у Москви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана