Гојко Кличковић и Рајко Паповић: Врх напустио политику СДС-а

Агенције
Гојко Кличковић и Рајко Паповић: Врх напустио политику СДС-а

Бањалука - Изборна скупштина Прве СДС биће одржана 16. септембра, а основни циљ њеног чланства је јачање јединства у РС и развој економије, истакли су у петак чланови Иницијативног одбора за активирање рада те странке.

Одлука о активирању странке донесена је због незадовољства радом руководства СДС-а.

- Руководство СДС-а напустило је принципе странке који су утемељени 1990. године. Немамо проблема са члановима СДС-а, али имамо са руководством те странке. Нисмо и нећемо ићи никоме, а ко хоће, нека нам дође. Неко каже "ви сте Додикови", неко "Вукотини", али нисмо ничији. Бићемо странка центра - рекао је члан Иницијативног одбора Гојко Кличковић.

Његов колега Рајко Паповић каже да су из СДС-а склоњени многи који су оснивали ту политичку партију.

- Осниваче СДС-а склањали су високи представници у БиХ, помогнути неваљалим синовима ове странке. Неваљали синови СДС-а никада нису оснивачима дали могућност да буду враћени у странку. Народ све мање вјерује СДС-у у којем је све више личних интереса, раскола, свађа и напуштања партије - рекао је Паповић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица каже да су показали велико разумијевање за групацију која има намјеру да оснује нову политичку организацију.

- Жао ми је што не могу да схвате да је СДС велики политички брод на коме има мјеста за свакога ко жели добро свом народу и ко жели да се бори против власти која је направила све могуће негативне ефекте да народ живи на просјачком штапу у веома богатој земљи - казао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана