Глухаковић: Дистрибутери нафте одржали обећање и снизили цијене за пет фенинга

Срна
Глухаковић: Дистрибутери нафте одржали обећање и снизили цијене за пет фенинга

Бањалука - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да су дистрибутери нафте у Српској, који су Влади обећали да ће снизити цијену горива за пет фенинга, одржали обећање.

Он је за Радио-телевизију Републике Српске рекао да се цијена горива у Српској разликује од регије до регије у зависности од дистрибутера и врсте горива, те додао да је гориво најјефтиније у Посавини и Семберији.


“Сви бисмо жељели да цијена горива буде нижа, као и многих других артикала, али је чињеница да су цијене горива у Српској најниже у региону”, навео је Глухаковић.

Према његовим ријечима, надлежна министарства озбиљније ће се позабавити квалитетом горива у Српској.

“Да је снабдјевач Рафинерија нафте у Броду за све дистрибутере било би много лакше контролисати квалитет горива. Када би и Српска и Федерација БиХ користили капацитете ове рафинерије сигуран сам да би и цијене горива биле ниже. Сигуран сам да је ово гориво и квалитетније и сигурније од увозног”, закључио је Глухаковић.

Он је истакао да Влада чини напоре да промовише домаће производе, јер тако грађани знају шта купују, повећава се БДП, прикупљају се порези, запошљава се домаћа радна снага.

Глухаковић је подсјетио да је Влада Српске обавезала Министарство трговине и туризма да са дистрибутерима сваких 15 дана прати кретање цијена горива на свјетском тржишту, да би, уколико дође до неких поремећаја, могли адекватно реаговати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана