Гласу признање за најбољи медиј у РС

Маријана Миљић
Гласу признање за најбољи медиј у РС

Бањалука - Најбољи привредни и друштвени субјекти, те појединци у РС у уторак су у Бањалуци добили признања статуета "Капетан Миша Анастасијевић" у оквиру пројекта "Пут ка врху", а међу награђенима је и "Глас Српске", који је проглашен за најбољи медиј у Српској.

Награду је примила главна и одговорна уредница "Гласа" Борјана Радмановић-Петровић.

Додјелу признања другу годину заредом организује Агенција за тржишне комуникације "Медија инвент" из Новог Сада под покровитељством Привредне коморе РС и Универзитета у Бањалуци.

Укупно је награђено 20 најбољих предузећа, брендова, институција, установа и стваралаца из РС у разним областима, који су се истакли радом и стваралачком визијом.

- Наша визија треба да буде добро организована РС, као генератор изградње и јачања просперитета. Пројекат "Пут ка врху" настао је 2000. године и има за циљ унапређење сарадње и обогаћивање веза народа којем је Дрина само мост, а никако препрека - рекао је идејни творац пројекта "Пут ка врху" и директор "Медија инвента" Владо Маркановић.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић, која је добила признање за најбољег министра казала је да јој много значи признање и додала да ће се сви награђени трудити да створе снажну, правну, уређену и просперитетну Српску.

Награда је отишла и у руке секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Аутономне покрајине Војводина Огњена Бјелића који је нагласио да му је велика част што је добио признање за унапређење односа између Српске и Војводине.

Статуету за професионализам у раду и јачање темеља РС добио је савјетник предсједника РС за политичка питања Ненад Кецмановић. За најбољу високошколску установу РС проглашен је Природно-математички факултет у Бањалуци, а "Електропривреда РС" за најбоље стратешко предузеће. Статуета за најжену у бизнису отишла је у руке Сање Станишић из Етно-села Станишић, а за лидера у јавном предузетништву директорки "Поште Српске" Јасминки Кривокућа.  Признање за најбоље услуге у РС додијељено је за "Оногошт" Соколац, Миломиру и Славици Ногоштић, док је декан Економског факултета у Источном Сарајеву Љубиша Владушић статуету добио за квалитет образовања и квалитетно руковођење високошколком установом, а градоначелник Требиња Лука Петровић за унапређење привредног и друштвеног амбијента РС.  Награда за најбоље комуналне услуге у Српској отишле су у руке бањалучке "Чистоће", најбољим предузетником проглашен је власник Месне индустрије "Тривас" из Прњавора Немања Васић, а најбољим привредником директор Творнице обуће "Бема" Маринко Умићевић.

Статуету за лидера конкурентности и одрживог развоја добио је директор "Алумине" из Зворника Милорад Мотика, док је за најбоље предузеће у аграру проглашен "Агрекс" из Доњег Жабара. За пословну визију образовања младих статуета је отишла у руке Бањалука колеџа, за унапређење сарадње и изградњу просперитета генералном директору Радио телевизије Војводине Миодрагу Копривици, за успјешност и транспарентност у обављању сложених послова сервисирања летјелица Авио-сервису "Икар", а за умјетничку визију интернационалном мајстору умјетничке фотографије Слободану Крстићу.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана