Глас аутентичан свједок времена

Д. К.
Глас аутентичан свједок времена

Бањалука - Као најстарији дневни лист у РС и БиХ, "Глас Српске" је био и остао аутентичан свједок историјских промјена и друштвених кретања на овим просторима. Желимо да успјешно послује још дуги низ година и даље унапређује достигнуте високе професионалне стандарде новинарства.

Наведено је то у честитки коју је упутила премијер РС Жељка Цвијановић директору "Гласа" Борису Дмитрашиновићу, главном и одговорном уреднику Борјани Радмановић-Петровић, цјелокупној редакцији и свим запосленима поводом 71. рођендана. У честитки премијера стоји да су запослени у "Гласу" својим ангажманом и преданим радом изградили углед професионалне медијске куће која ради у интересу објективног и благовременог информисања грађана. Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић је казао да је за сваку похвалу чињеница да је "Глас" током протеклих седам деценија успио да савлада изазове и опстане као један од најреспектабилнијих медија који има пресудан утицај на обликовање друштва и јавног мњења у РС. Редакцији "Гласа" искрене честитке упутили су и министри Недељко Чубриловић и Лејла Решић. Директор Фонда здравственог осигурања РС Дарко Томаш је истакао да је "Глас" свијетао примјер озбиљног новинарства у РС.

- Својим текстовима свакодневно потврђујете да сте ту због ваших читалаца, јер све информације које објављујете су тачне, правовремене и објективне - истакао је Томаш.

Историја

Историја новинарства у РС и БиХ кренула је од првог броја "Гласа" штампаног 31. јула 1943. у Жупици, код Прекаје, надомак Дрвара. Данас је "Глас Српске" најугледнији и најтиражнији дневни лист чије је сједиште у РС, а у својој уређивачкој и економској трансформацији, као и жељи да буде у корак са осталима, ојачан је и освјежен новим кадром.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана