“Глас Српске” са мигрантима у Сарајеву: Наш циљ није у БиХ

Глас Српске
“Глас Српске” са мигрантима у Сарајеву: Наш циљ није у БиХ

Сарајево - Зграда Службе за послове са странцима јуче ујутро била је опсједнута мигрантима.

Долазили су у групама од по четири-пет углавном млађих људи, не старијих од тридесетак година и заузели положаје са обје стране улице поред ове зграде. Интересантно је да су сви имали мобилне телефоне. Запослени у Служби су их легитимисали.

Оно што је шокирало Сарајлије биле су огромне количине смећа на улици. Све скупа изазвало је прилично негативне коментаре. Један од пролазника зауставио је аутомобил и неко вријеме посматрао шта се догађа.

- Манипулишу овим јадним људима - рекао је кратко и отишао.

Из разговора са појединим мигрантима сазнали смо да су у БиХ ушли прије неколико дана.

- Рекли су нам да дођемо овдје да се пријавимо. Али, нама није циљ да останемо у Босни - рекао нам је један од њих.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић казао је јуче “да су му јавили” да их је нешто више од седамдесет око ограде.

- Није их било претходна два дана. Ваљда су и они негдје славили Бајрам. Узимамо им податке - рекао је Ујић.

На констатацију да је око њих пуно смећа, да се шири смрад, да по улици леже угинуле птице и да све то ствара изузетно лошу слику, Ујић је рекао да му “нико није јавио за птице”.

- Људи путују по мјесец кроз шуму и нормално је да се шири смрад. Ми седмично вршимо два пута дезинфекцију и дератизацију. Трошимо пуно средстава за те намјене. Те ствари постале су наш редован посао - казао је Ујић.

На наше питање одакле су ови људи од којих су јуче узимали податке, Ујић је одговорио: – Па зар мислите да сам ја компјутер? На питање колико је до сада Служба за послове са странцима евидентирала илегалних миграната, он је спустио слушалицу.

Непалци у Источној Илиџи

На подручју Полицијске станице Источна Илиџа пронађено је пет миграната који су на територију Републике Српске илегално ушли из сусједних земаља.

Како је саопштено из Полицијске управе Источно Сарајево, прекјуче око девет часова у улици Петра Сарајевског полицијски службеници контролисали су пет лица, за које је провјерама утврђено да се ради о држављанима Непала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана