Gauk: Potreban bolji obrazovni sistem u BiH

Srna
Gauk: Potreban bolji obrazovni sistem u BiH

Sarajevo - Članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa predsjednikom Njemačke Joahimom Gaukom koji je ukazao na evidentnu potrebu za boljim obrazovnim sistemom u BiH koji bi bio više orijentisan ka tržištu rada kao što je to u Njemačkoj.

"To je model kojeg su preuzele mnoge nove članice Evropske unije", rekao je Gauk koji je naglasio dobru integrisanost i doprinos, uopšteno, njemačkom društvu građana porijekom iz BiH.

Na sastanku je ocijenjeno da su politički odnosi između BiH i Njemačke dobri i bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Potom je članove Predsjedništva BiH dočekao njemački kancelar Angela Merkel sa kojim je razgovarano o aktuelnoj socio-ekonomskoj situaciji u BiH s posebnim akcentom na EU perspektivu BiH.

Merkelova smatra da je zahvaljujući britansko-njemačkoj inicijativi došlo do značajnih pomaka, te ističe da će Njemačka i dalje pružati pomoć BiH na njenom EU putu, kako finansijski, tako i u drugom obliku.

Članovi Predsjedništva BiH su učestvovali i u okruglom stolu na temu "BiH u Berlinskom procesu" na kojem je raspravljano o implementaciji Reformske agende i o putu BiH ka EU.

Nakon toga članovi Predsjedništva BiH su održali radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima njemačke privrede na čelu sa predsjednikom Odbora njemačke privrede za Istočnu Evropu Volfgangom Biheleom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana