Гастарбајтер познаницу силовао на њиви

Небојша Томашевић
Гастарбајтер познаницу силовао на њиви

Брод - Петар М. (45) ухапшен је због сумње да је силовао љетос своју познаницу на њиви у околини Добоја, сазнаје „Глас Српске“.

Он је наводно пао на граници када се враћао у родни крај, у који повремено долази из иностранства гдје привремено ради. Гастарбајтеру су лисице на руке у уторак ставили припадници Јединице граничне полиције Брод када су контролом утврдили да је за њим расписана потјерница.

Сазнајемо да је Петар откривен при уласку у БиХ током рутинске контроле и да је ово његов први повратак у земљу након кривичног дјела за које га терете.

Према информацијама које смо сазнали у полицији, Петар је познаницу силовао у августу на подручју Добоја и након тога отишао у иностранство.

- Контролом осумњиченог П. М. утврђено је да је за њим Полицијска станица Добој расписала потрагу због сумње да је починио силовање. Осумњичени је предат у надлежност службеницима Полицијске станице Добој - саопштили су јуче из Граничне полиције БиХ не откривајући више детаља.

Према незваничним информацијама, Петар је на своју жртву насрнуо на једној њиви у добојском селу, а затим је силовао.

- Круже информације да је Петар два мјесеца прије силовања прогањао ову жену и чак је два пута покушао приморати на секс, али у томе није успио. Нажалост, трећи пут је примијенио силу. На који начин је покушао да примора своју жртву на сексуални однос још се истражује, као и околности самог силовања - казао је извор близак истрази.

У добојској полицији су потврдили да им је Гранична полиција предала осумњиченог за силовање у сриједу увече.

- Против њега ће бити прослијеђен извјештај надлежном тужилаштву - истакли су у Полицијској управи Добој и додали да не могу да откривају више детаља с циљем заштите жртве и истраге.

Закон и казне

Кривични законик Републике Српске прописује дугогодишње затворске казне за силовање у зависности од околности и начина почињеног кривичног дјела.

Према закону оптужени за силовање може бити кажњен од три до десет година затвора, односно од пет до 15 година затвора уколико је дјело почињено из мржње, на свиреп начин. Односно, ако је током тог чина наступила тешка повреда или је тешко нарушено здравље жртве, те ако је силована жена затрудњела. Уколико је приликом силовања жртва умрла, онда је најмања казна 10 година робије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана