Галијашевић: Изетбеговић објавио рат исламиста Европи

Срна
Галијашевић: Изетбеговић објавио рат исламиста Европи

Бањалука - Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић тврди да је некадашњи лидер муслимана у БиХ Алија Изетбеговић, постројавањем муџахедина у Гостовићу код Завидовића прије двије деценије, објавио рат радикалних исламиста Европи.

"Изетбеговић је у Гостовићу најавио нове битке и борбе радикалних исламиста које се више нису водиле у БиХ, него у Европи и свијету. Почело је са терористичким нападом на америчку војну базу 1996. године, наставило се нападом на амерички разарач, затим Свјетски трговински центар да би све кулминирало у Бриселу и Паризу", рекао је Галијашевић Срни.


Он сматра да Европа нема одговор на терористичку пријетњу и да сама себи угрожава безбједност.

"Када причамо о терористичким нападима у Француској, онда се морамо сјетити да су аутоматске пушке и муниција, који су употребљавани, били из БиХ. Затим, лица која су учествавали у нападима боравила су у БиХ...", додао је Галијашевић.

Он каже да је садашњи лидер муслимана у БиХ Бакир Изетбеговић највећа пријетња миру и стабилности БиХ и Балкана.

"Он констатно изазива сукобе. Упропастио је Сарајево и Федерацију БиХ, а на исти начин то жели да уради и са Републиком Српском", упозорио је Галијашевић.

Према његовом мишљењу, јучерашње хапшење припадника терористичке групе Мехмеда Тутмића је театрално због годишњице терористичког напада у Француској.

У Француској ће се данас одржати низ комеморативних церемонија како би се одала почаст за 130 особа које су у нападима убили наоружани терористи и бомбаши самоубице "Исламске државе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана