Francuska u borbi protiv terorizma

Agencije
Francuska u borbi protiv terorizma

Pariz - Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da će pripadnici snaga bezbjednosti dobiti bolje naoružanje i da će država zaposliti još 2.600 ljudi koji će se boriti protiv terorizma.

Vals je rekao da će vlada u borbu protiv terorizma uložiti 425 miliona evra u naredne tri godine, kao odgovor na napade u kojima je u Parizu poginulo 20 ljudi, uključujući trojicu napadača.

Među žrtvama su bila i tri pripadnika policije.

Vals je rekao da će Francuska pojačati obavještajni aparat i usvojiti mjere koje će olakšati prisluškivanje telefonskih razgovora, prenio je AP.

Francusko tužilaštvo ranije je saopštilo da je podiglo preliminarne optužnice protiv četvorice muškaraca u vezi sa napadima na satirični magazin "Šarli ebdo" i radnju košer hrane u Parizu.

Tužilac Fransoa Molin rekao je da su četvorica muškaraca osumnjičeni za pružanje logističke podrške Amediju Kulibaliju, koji je ubio četiri osobe u radnji košer hrane 9. januara. On je doveden u vezu i sa ubistvom jedne pripadnice policije u Parizu dan ranije. 

Četvorici muškaraca, starosti od 22 do 28 godina, uručene su preliminarne optužnice za terorizam. Oni će biti zadržani u pritvoru dok traje istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana