Формирана коалиција За Републику

Срна
Формирана коалиција За Републику

Бањалука - У Бањалуци је данас потписан споразум о формирању коалиције "За Републику" између Партије уједињених пензионера, Изворне Српске и Српске напредне странке.

Споразум су потписали предсједници Партије уједињених пензионера Илија Вујичић, Изворне Српске Витомир Поповић и Српске напредне странке Дарко Матијашевић.


Вујичић је рекао новинарима након потписивања да ова коалиција није "ни лијева ни десна", већ им је циљ радити у интересу грађана.

Он је поручио да ова коалиција представља алтернативу постојећем стању у друштву за које је навео да "иде погрешним путем".

Према његовим ријечима, коалиција ће на предстојеће изборе изаћи са заједничком листом за Народну скупштину Републике Српске.

Матијашевић је рекао да ова коалиција представља важан политички фактор који ће несумњиво дати јасан политички допринос на наредним изборима.

Он је истакао да ће коалиција чинити нови политички блок базиран на моделу Србије и односа Александра Вучића и Српске напредне странке, као умјереног националног и рационалног патриотизма у функцији обнове економије и друштва у Српској и Федерацији БиХ.

Поповић је рекао да је овај трећи блок отворен и за друге партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана