Формиран Градски савјет Требиња

Срна
Формиран Градски савјет Требиња

Требиње - Градски савјет Требиња формиран је данас као савјетодавно тијело које ће окупљати све некадашње носиоце власти, а сада су у пензији.

Градски савјет броји 27 чланова који су некад обављали важне функције у јавном, привредном и друштвеном животу и рјешавали важне проблеме Требиња.


Најстарији од њих је дугогодишњи директор "Хидроелектрана на Требишњици" Раде Руњевац, а најмлађи бивши директор Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске Миленко Чокорило.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је направљено тијело које је спремно да помогне својим савјетима.

"Они ће нам помоћи својим приједлозима, препорукама и сугестијама. Имају своје идеје и спремни су да нам помогну у проблемима на које ми наилазимо, јер су их они већ прошли и искусили. Мислим да ће нам Савјет помоћи да многе проблеме брже пребродимо", рекао је Петровић након конститутивне сједнице Савјета.

Он је додао да је на овај начин постигнуто оно што је веома важно за Требиње.

"То је јединство и љубав према Требињу и младим људима које желимо да задржимо у нашем граду и управо нас је та љубав према Требињу окупила и направила јединство и једноставно желимо да Требиње оставимо млађим нараштајима љепше него што је то сада", нагласио је Петровић.

Он је прецизирао да су сви чланови Савјета изразили спремност да учествују у развоју града, те да су сви задовољни тренутним активностима и без икакве острашћености желе да дају допринос за развој Требиња.

Према његовим ријечима, Градски савјет има и своје задатке, који су дефинисани у конститутивном документу и прва радна сједница биће одржана већ крајем наредног мјесеца.

"Тада ћемо да оцијенимо досадашње социјалне и инвестиционе програме, Стратегију развоја града Требиња и да рјешавамо проблеме који буду изнесени на том састанку", навео је Петровић.

Он је рекао да су жељели да окупе људе који су прошли многе проблеме у интересу Требиња, јер вјерују да неке ствари могу бити урађене брже, квалитетније и да се може урадити више.

"И зато је Градски савјет Требиња тијело које ће имати одијека на будуће нараштаје и на будуће носиоце власти јер ће морати да размишљају на јединствен начин, да окупљамо, зближавамо људе и на тај начин помажемо развоју нашег града и заједнице", закључио је Петровић.  

Петровић захвалио хуманитарцима из Швајцарске

Градоначелник Требиња Лука Петровић изразио је данас захвалност Требињцу Петру Алексићу, његовој супрузи Сањи и Швајцарцу Гвиду Штоклију из организације "Малтешки ред Швајцарске", који су у протеклом периоду организовали низ хуманитарних акција, којима су донирали бројне установе и удружења на подручју овог града.
Петровић је истакао да је са доказаним хуманистима разговарао и о акцијама које ће тек бити реализоване, изразивши спремност да град Требиње помогне у реализацији предстојећих пројеката.

"Ови људи су велики хуманисти. Стално помажу здравствене установе и удружења из Требиња, којима су донирали болничке кревете, мадраце, инвалидска колица, ходалице, радне униформе за особље, постељину за болничке кревете", навео је Петровић.

Швајцарска делегација претходно је посјетила установе које су биле обухваћене досадашњим донацијама - Болницу Требиње, Дом здравља Требиње и Дом пензионера који ускоро очекује нови контингент опреме од ове швајцарске организације која је раније донирала медицинску опрему и кревете овој установи.

У Дом пензионера прошле године стигла су два контингента помоћи захваљујући Алексићу, који је данас заједно са Штоклијем и директором ове установе Рајком Ћапином, посјетио штићенике Дома.

Штокли је изразио велико задовољство начином пословања Дома, услугом и хигијеном, као и пажњом према штићеницима.

На састанку са директором Ћапином, потврђен је наставак досадашње успјешне сарадње, те се кроз пар дана очекује нови контингент опреме за ову установу.

Кроз већ започети пројекат реконструкције, Јавна установа Дом пензионера у Требињу ускоро ће заблистати у новом руху, те ће сарадња коју је ова установа остварила са организацијом "Малтешки ред Швајцарске допринијети да услови у овој установи буду на високом завидном нивоу. /крај/мсв/дад/бб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана