Фонд солидарности за дјецу на добробит свих

Срна
Фонд солидарности за дјецу на добробит свих

Требиње - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Требињу да на рачунима Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству има довољно новца да се може помоћи сваком обољелом дјетету у Српској.

Додик је приликом посјете породици шеснаестомјесечне Софије Радовановић, која болује од тумора ока, рекао да му је драго што је операција у Швајцарској била успјешна и да је имао жељу да, када дође у Требиње, посјети и малу Софију.


Предсједник Републике Српске је рекао да му је жао што Фонд није формиран раније, али да му је драго да сада људи знају да постоји мјесто гдје се могу обратити и добити неопходна средства.

“У тим тешким тренуцима најважније је да се, што је могуће брже, дође до великих здравствених установа, а у иностранству нема интервенција ако се не плате, што већина људи до сада није могла, него су организоване различите акције. Овако је проблем ријешен и новцем из Фонда солидарности се одмах реагује”, навео је Додик.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је и примјер мале Софије Радовановић показао да Фонд солидарности треба да постоји, а не да људи у најтежим ситуацијама “просе” и организују различите хуманитарне акције.

Софијина мајка Вукица каже да је дјевојчица сада добро, да опоравак траје по плану и да ускоро одлазе на контролу у Швајцарску.

За лијечење мале Софија средстава су обезбиједили Фонд здравственог осигурања и Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, као и грађани својим добровољним прилозима.

Софији је посљедњи оперативни захват на оку урађен у мају у Лозани.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана