Fokus političkih partija ekonomija i socijalne teme

V. Kulaga, S. Tasić
Fokus političkih partija ekonomija i socijalne teme

Banjaluka - Jačanje ekonomije, smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje socijalnog statusa stanovnika, te borba protiv kriminala i korupcije zajednički su aduti gotovo svih stranaka u Srpskoj sa kojima će izaći pred narod u predizbornoj kampanji.

Do početka izborne kampanje ostalo je manje od mjesec, a većina stranaka već je ukoričila programe u kojima su pobrojani strateški ciljevi i mjere koje bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da budu osnov za dalji napredak i razvoj Srpske.

U SNSD-u kažu da očekuju pobjedu na oktobarskim izborima kako bi nastavili sa sprovođenjem dosadašnje politike, a prezentaciju programskih ciljeva zakazali su za 6. septembar. Potpredsjednik stranke Radovan Višković izjavio je da će se SNSD fokusirati na ekonomsko-socijalna pitanja građana, a da je u vrhu liste prioriteta i borba protiv kriminala i korupcije.

Strateške ciljeve u petak je predstavio DNS. Politika koju su vodili od osnivanja, prema riječima generalnog sekretara stranke Dragutina Rodića, omogućila je DNS-u konstantan rast, a i ovaj put će u fokusu biti ekonomska i socijalna pitanja.

- Ova godina je prilika da dostignemo nivo da budemo nezaobilazan faktor u kreiranju svih politika. Spremni smo da ponesemo odgovornost u punom kapacitetu i da nametnemo ideje za koje smatramo da će građanima RS i BiH omogućiti bolji život ili napore da krenemo ka napretku na ovim prostorima - rekao je Rodić i dodao da će se baviti sobom, ali da neće ostati dužni onima koji se budu bavili njima.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana