Fila: Čovječanstvo će u budućnosti na Hag gledati kao na pravnu sramotu

Srna
Fila: Čovječanstvo će u budućnosti na Hag gledati kao na pravnu sramotu

Beograd - Advokat Toma Fila ocijenio je da će čovječanstvo u budućnosti na Haški tribunal gledati kao na pravnu sramotu i nonsens.

Fila kaže da je u Haškom tribunalu izmišljeno djelo "udruženi zločinački poduhvat" koje nigdje ne postoji i koje nije prihvatio ni stalni Međunarodni sud.


"Uveden je poluanglosanksonski sistem suđenja bez porote, menjana su pravila tokom procesa, a standardi su bili, kako je priznao predsednik sudskog veća u žkosovskom slučajuž, niži nego kod nacionalnih pravosuđa", rekao je Fila za "Večernje novosti".

Fila je naveo da je vrijeme koje je proveo u Hagu braneći optužene Srbe bio najgori period u njegovom životu.

On kaže da bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević nije bio nacionalista, već komunista i da nije kriv za raspad Jugoslavije.

"Ili bar nije samo on kriv. Hrvati veličaju Tuđmana, BiH Izetbegovića, Makedonija Gligorova, samo mi žpljujemož Miloševića", rekao je Fila.

On smatra da Milošević treba da dobije spomenik u Beogradu jer je zaslužan za Dejtonski sporazum, Rezoluciju 1244 i Kumanovski sporazum, koji su danas osnova za osporavanje kosovske nezavisnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana