Фила: Човјечанство ће у будућности на Хаг гледати као на правну срамоту

Срна
Фила: Човјечанство ће у будућности на Хаг гледати као на правну срамоту

Београд - Адвокат Тома Фила оцијенио је да ће човјечанство у будућности на Хашки трибунал гледати као на правну срамоту и нонсенс.

Фила каже да је у Хашком трибуналу измишљено дјело "удружени злочиначки подухват" које нигдје не постоји и које није прихватио ни стални Међународни суд.


"Уведен је полуанглосанксонски систем суђења без пороте, мењана су правила током процеса, а стандарди су били, како је признао председник судског већа у жкосовском случајуж, нижи него код националних правосуђа", рекао је Фила за "Вечерње новости".

Фила је навео да је вријеме које је провео у Хагу бранећи оптужене Србе био најгори период у његовом животу.

Он каже да бивши предсједник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић није био националиста, већ комуниста и да није крив за распад Југославије.

"Или бар није само он крив. Хрвати величају Туђмана, БиХ Изетбеговића, Македонија Глигорова, само ми жпљујемож Милошевића", рекао је Фила.

Он сматра да Милошевић треба да добије споменик у Београду јер је заслужан за Дејтонски споразум, Резолуцију 1244 и Кумановски споразум, који су данас основа за оспоравање косовске независности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана