Ево коме ће припасти функције у јавним предузећима

ATV
Ево коме ће припасти функције у јавним предузећима

Коалициони партнери привели су крају разговоре о учешћу у власти у Републици Српској. Ситуација је сада скоро чиста, а функције у јавним предузећима још мало ће бити подијељене.

Како сазнаје АТВ, биће доста промјена у односу на 2014. 

ДНС је највећи губитник послије октобарских избора јер су остали без директорског мјеста у “Аутопутевима” Републике Српске, које преузима ДЕМОС Недељка Чубриловића, тачније, позицију ће задржати бивши ДНС-овац Душан Топић који се прикључио ДЕМОС-у. 

 

Упркос солидном изборном резултату, странку Марка Павића коштале су санкције због тога што су неки чланови у предизборној кампањи радили за противничке кандидате. ДНС ће, зато, задржати “Жељезнице”, на чијем челу се годинама налази њихов кадар. 

ДЕМОС је послије избора одлично прошао, а, осим “Аутопутева”, имаће свог директора у Републичкој управи за игре на срећу и у Заводу за медицину рада и спорта. 

Како сазнаје АТВ, могуће је и да СНСД врати нека јавна предузећа којима је управљао протеклих година. За сада, извјесно је да ће остати у “Аеродромима” Републике Српске, као и у “Електропривреди”, док се у бањалучкој “Електрокрајини” већ смјестио НДП-ов Драган Чавић.

 

“Уједињеној Српској” ће СНСД препустити директорско мјесто у “Поштама”, а добиће функције и у Институту за јавно здравство и Геолошком институту. Дио коалиције је и група Обрена Петровића, али се они не помињу у причи око јавних предузећа. Како сазнајемо, важно им је да остану у Добоју и да се баве градским пројектима. 

 

Одахнуће и Социјалисти јер ће, сазнаје АТВ, упркос спекулацијама да би могли да изгубе “Шуме” Републике Српске, остати у том јавном предузећу. Остаће и у републичком Инспекторату, као и у Фонду за заштиту животне средине. За најдуже мјесец дана, договор ће бити и озваничен.

 

Оно што је још занимљивије је да није искључено ни да Социјалистичка партија добије једно мјесто у Савјету министара БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана