Ердоган: Дејтонски споразум треба ревидирати

Анадолија
Ердоган: Дејтонски споразум треба ревидирати

АНКАРА - Дејтонски споразум обавезно треба ревидирати јер постало је јасно да у досадашњем периоду није успио донијети рјешење за будућност Босне и Херцеговине, поручио је данас у Анкари предсједник Републике Турске Реџеп Таип Ердоган, након састанка с хрватском предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић.

Ердоган је говорио на заједничкој конференцији за новинаре након састанка с Грабар-Китаровић, која данас борави у посјети Турској.

Једна од тема која је занимала новинаре јесте и коментар Ердоган у контексту избора Жељка Комшића за члана Предсједништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа, на октобарским изборима, тема у вези које је званични Загреб изнио своје незадовољство и пренио је чак и у Европски парламент.

“Поштујемо изборну вољу грађана БиХ и желим нагласити значај заједништва свих народа у овој земљи”, поручио је Ердоган.

Ердоган је додао како народи у БиХ једни друге треба да гледају очима мира, те како им његова земља, Турска, у томе помаже.

Турски предсједник је говорио и о трилатерали Турска-БиХ-Хрватска и казао како ће о овој трилатерали бити могуће детаљније говорити након што буде формирана власт у БиХ.

“Дејтонски мировни споразум обавезно треба ревидирати. Врло је јасно да Дејтонски споразум у досадашњем периоду није донио рјешење за будућност Босне и Херцеговине”, подвукао је Ердоган.

С тим у вези, Ердоган је нагласио како је потребно активно укључење УН-а у вези с БиХ и Дејтонског мировног споразума, односно његове ревизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана