Елма Ђусинац из Косовске Митровице ухапшена у Калесији

Срна
Елма Ђусинац из Косовске Митровице ухапшена у Калесији

Сарајево - Двадесетједногодишња Елма Ђусинац из Косовске Митровице ухапшена је у Калесији због сумње у повезаност са тероризмом, јавио је Н1, позивајући се на Службу за послове са странцима БиХ.

Према овом извору, припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су Ђусинац заједно са њеним супругом Енесом Мешићем који је недуго након хапшења пуштен на слободу.


Наводно, налог за хапшење наведеног лица стигао је директно из МУП-а Србије. Недуго након хапшења, Ђусинац је пребачена у Службу са послове са странцима гдје се и сада налази.

Мешић је од раније познат обавјештајним и безбједносним агенцијама БиХ. Он је био у групи лица која су ухапшена 3. септембра прошле године у полицијској акцији кодног назива "Дамаск" заједно са Хусеином Боснићем, Авдулахом Хасановићем, Емином Хоџићем и Адемом Карамујом.

Након тромјесечног притвора на слободу су пуштени сви осим Боснића који је почетком овог мјесеца првостепеном пресудом осуђен на седам година затвора због кривичног дјела јавно подстицање на терористичке активности у вези с врбовањем ради терористичких активности и организовањем терористичке групе.

Портпарол Сипе Кристина Јозић није могла Срни ни да потврди нити демантује ову инфромацију.

"С циљем заштите интереса даље истраге, у овој фази не можемо износити било какве детаље у јавност", навела је Јозићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана