“Elektroprivreda” kompletira menadžment

Veljko Zeljković
“Elektroprivreda” kompletira menadžment

Trebinje - Nakon što je Goran Vukoje imenovan za vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove u “Elektroprivredi RS” ostalo je još jedno prazno mjesto u menadžmentu ovog preduzeća, koje bi trebalo da bude popunjeno do početka avgusta.

Nadzorni odbor ovog preduzeća odlučio je da prihvati prijedlog Socijalističke partije, te da na ovo mjesto imenuje Vukoju, koji je do sada obavljao funkciju rukovodioca tehničkog sektora u preduzeću “Hidroelektrane na Trebišnjici”.

Vukoje je za “Glas Srpske” potvrdio svoje imenovanje, navodeći da je svjestan poslovnih izazova kojih ga očekuju, ali i odgovornosti koje sa sobom nosi mjesto na koje je postavljen.

- Pred novom upravom je mnogo posla, ali da ne vjerujem da ga možemo uspješno obaviti ne bih ni prihvatio ovu funkciju - poručio je on.

Da bi bio kompletiran menadžment ove kompanije ostalo je da još  bude popunjeno mjesto izvršnog direktora za investicije i razvoj, koje “pripada” DNS-u.

U ovoj partiji još nisu odlučili sa kojim kadrovskim rješenjem će izaći pred Nadzorni odbor “Elektroprivrede”, ali uvjeravaju da bi prijedlog trebalo da bude poznat uskoro.

- Vjerujemo da bi to moglo biti već za desetak dana, nakon što kadrovska komisija sagleda sve prijedloge - poručili su iz ove stranke.

Nakon što je polovinom aprila menadžment “Elektroprivrede RS” ponudio ostavke, zbog, kako je tada navedeno, loših poslovnih rezultata, Nadzorni odbor ovog preduzeća prihvatio je ostavke v.d. generalnog direktora Željka Kovačevića, njegovog zamjenika Branislave Milekić, te izvršnih direktora Petra Ivankovića, Nenada Radovića, Blagoje Šupića i Maksima Skoke.

Poslije ovih ostavki Nadzorni odbor je na mjesto vršioca dužnosti generalnog direktora postavio Radmilu Čičković. Darko Milunović, dotadašnji savjetnik predsjednice Vlade RS za ekonomska pitanja, imenovan je za v.d. izvršnog direktora za finansijske poslove, a Dragoljub Reljić za vršioca dužnosti direktora za organizaciono-pravne poslove.

Zadaci

Radmila Čičković je nakon dolaska na čelo “Elektroprivrede” poručila da je prvi zadatak nove uprave detaljno sagledavanje stanja u kompaniji. Navela je da će timskim radom i odgovornim pristupom unaprijediti poslovanje, a cilj svega je ispunjavanje zacrtanog plana proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana