Ekonomski pokazatelji u Srpskoj pozitivni

Srna
Ekonomski pokazatelji u Srpskoj pozitivni

Vašington, Banjaluka - Delegacija Vlade Republike Srpske u okviru proljećne sjednice Skupštine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke razgovarala je s Martinom Petrijem, šefom Misije MMF-a u BiH, i tom prilikom je isteknuto da su ekonomski pokazatelji u RS u kontinuitetu pozitivni.

“Republika Srpska ima solidnu osnovu da ciljeve definisane u Programu ekonomskih reformi u srednjoročnom periodu uspješno realizuje, ali za puni efekat neophodno je da što prije bude formiran Savjet ministara BiH”, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

U delegaciji Vlade RS su Milorad Đurđević i Jelena Popović, pomoćnici ministra finansija, Dalibor Tomaš, savjetnik Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS, i Željko Đurić, šef Kabineta predsjednika Vlade RS.

“Ključne oblasti na koje smo fokusirani u narednom periodu, a u kojima su već primjetni pomaci, su jačanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, uz istovremenu borbu protiv sive ekonomije. Radićemo na održivosti zdravstvenog sistema, efikasnijem javnom sektoru, poboljšanju demografske slike, evropskim integracijama i tehnološkom napretku Srpske”, istaknuto je tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, a saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Delegaciju Vlade RS navodno je trebalo da predvodi Višković, međutim, prema pisanju pojedinih medija, nije mu odobrena viza za putovanje u Sjedinjene Američke Države. I pored brojnih nastojanja, juče u Vladi RS nismo uspjeli saznati da li je ova informacija tačna, a više informacija o ovome trebalo bi da bude poznato danas. Iz Ministarstva finansija saopšteno je da je delegacija Vlade RS trebalo da se sastane i razgovara sa Sirilom Milerom, regionalnim potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana